Hysteriskt Gammal Musik

 

Hysteriskt Gammal Musik!

 

Vill du se något riktigt gammalt som är helt nytt? Då är det här konserten för dig. Hysteriskt gammal musik är vår hyllningskonsert till Henry Purcell och skapades till hans 350-årsjubileum 2009.

 

I en föreställning som rymmer såväl dansnummer som stark puls och närvaro är musiken från medeltiden och barocken arrangerad så att den blir rykande färsk. Ta till exempel den arabiska tryckaren Esta Montania från medeltiden framförd av operasångerska, blockflöjter, luta och suggestivt slagverk.

Eller den gamla 1700-talshiten Walle vor Inbrunstav George Philipp Telemann som här framförs i hetsig rock´n roll-stil! Men framförallt innehåller kvällen förstås ett antal låtar av vår favoritkompositör och idol; Henry Purcell

 

Till Henrys ära har vi här för första gången med oss trummaskinen Roland från 70-talet som har en central roll på scenen och spelar live tillsammans med våra tidstypiska instrument. Vi kan garantera att trummaskinen gör den redan svängiga medeltids- och barockmusiken ännu svängigare!

Vi vänder på rätt, fel, sant och falskt och tar oss respektlösa friheter. Framför allt märker publiken att det inte spelar någon roll vem som skrev vad eller när det skrevs. För kärleken till musiken är tidlös.

Hysteriskt Gammal Musik är regisserad av Helena Collert och producerad av Anna-Carin Fogelqvist