Sex, Genus & Barock’n Roll

Ladda ner info som pdf.

Jag vill vara mig själv! Som alla andra är! Vara helt unik! Inte sticka ut! Jag vill synas, men absolut inte verka konstig. Hur många likes får jag på Instagram om jag lägger upp den här bilden? Om jag vill ha läppstift som kille, blir jag kallad bög då? VEM ÄR JAG SOM MÄNNISKA? OCH VEM BESTÄMMER DET?

Med 50/50 manliga och kvinnliga kompositörer släpper Ensemble Flatterie loss i ett hejdlöst musikuniversum. Och kanske att Barbara Strozzi, Händel och Madonna i en gnistrande Rock’n rollversion är lösningen på alla frågor?

Sex, Genus & Barock’n Roll är en fysisk, rolig och sexig musikföreställning för högstadiet som med Genusforskningens och Barockmusikens hjälp får alla att känna sig normala och väldigt speciella!

Om Ensemble Flatterie:
Ensemble Flatterie är en unik kvartett som spelar de allra största hitsen från de senaste 1000 åren på sina historiska instrument. Efter succéerna Ba-Rock, Absolute Old Music och Golden Hits 1228-1767, som tillsammans spelats mer än 1000 gånger för högstadieelever, presenterar vi nu stolt vår nya djärva show Sex, Genus & Barock’n Roll. Showen hade världspremiär på Musikaliska i Stockholm hösten 2014.

Ensemble Flatterie består av:
Mette af Klint – Sopran
Hans Lundquist – Luta
Anna-Carin Fogelqvist – Blockflöjt
Pelle Halvarsson – Cello

Regi: Helena Collert

Sags i pressen om Ensemble Flatterie:
Flatterie tacklar musiken rytmiskt, tufft, svängigt, lekfullt, dansant och ibland så vackert så man ryser i hela kroppen. Aftonbladet

Bättre än så här blir det inte. Tack Ensemble Flatterie! Norrbottens kuriren

Barnen var med och röstade. På första plats kom en svängig linedance country från medeltiden. Vi vill ha mycket mer av detta i skolorna. Falu Kuriren 

Ensemble Flatterie rör sig hämningslöst mellan århundraden och musikstilar. Resultatet är succé. Skånska Dagbladet

En sjusärdeles scennärvaro. Smålandsposten

 

Målgrupp: 13-19 år
Speltid:
ca 50 min
Publik:
100
Lokal:
Samlingssal, konsertsal, gymnastiksal eller liknande
Scenyta:
7 x 7 m
Övrigt:
Gärna god akustik

Du kan också läsa mer om showen och ta del av dokumentation här.